Het concept

Zoals ik al kort beschreven heb, ieder mens, wil op welke  manier dan ook, aandacht.
Mensen willen zich gehoord voelen, mensen willen erbij horen. Dit is een heel natuurlijk verschijnsel. Mensen die ouder worden of mensen die een beperking hebben, krijgen vaak niet de aandacht die ze willen of de aandacht waar 
ze behoefte aan hebben. Vaak wordt er ook gewoon simpelweg niet aan gedacht. 

Men gaat er automatisch van uit dat iedereen aandacht krijgt. Maar dat is helaas niet waar!
Uit gesprekken met mensen met een beperking heb ik geleerd, dat zij zich vaak schamen, om aan te geven dat ook zij behoefte hebben aan een knuffel, en soms naar meer. Zij hebben precies dezelfde gevoelens als mensen zonder beperking alleen wordt dit vaak vergeten. 

Daarnaast berust er op seksualiteit, mbt. tot mensen met een beperking, nog steeds een groot taboe. Ouders en/of verzorgers, die zorg dragen voor een volwassenen, met een beperking, willen er vaak niet aan toegeven, dat ook hun zoon, dochter, broer, zus etc. seksuele behoeften heeft. 

 

Hierdoor, wordt er vaak niets met de behoeften van de betreffende persoon gedaan, waardoor er bij deze frustraties kunnen ontstaan. Ook het schaamtegevoel speelt bij veel mensen een grote rol. 

‘Moet ik nu wel zeggen dat ik die behoefte, heb en wat denkt men dan wel niet van mij’?

Zoals we al eerder hebben benoemd, iedereen heeft deze behoeften. Het is dus niets om je voor te schamen. We leven in de 21e eeuw en naar onze mening wordt het de hoogste tijd, dat iedereen gaat beseffen dat genegenheid, 
intimiteit en seksualiteit, één van de normaalste zaken in IEDERS leven zijn!