Aangenaam,
Maureen Hellenbrand

ik ben een vrouw die mensen met een beperking door middel van voorlichting, het bemiddelen van sekswerkers en het bieden van nazorg, hun eigen seksualiteit wil laten ontdekken en ervaren. Het faciliteren in deze behoefte is mijn missie geworden, want ik ben van mening dat iedereen een basisrecht heeft op genegenheid, intimiteit en seksualiteit.

Mijn professionele achtergrond verklaart waarom ik tot deze missie ben gekomen. Afkomstig uit de zorgsector heb ik mogen werken met jongeren, met dementerende ouderen en met (verstandelijk) beperkte mensen, dus ik bevind mij bepaald niet op vreemd terrein. U mag van mij daarom verwachten dat ik te allen tijde professioneel en discreet te werk zal gaan. Precies zoals het hoort; met respect!

In eerste instantie betekent dat natuurlijk dat ik mensen met een beperking, hun ouders, begeleiders en alle betrokkenen uitleg geef over wat ik te bieden heb. Dat is niet bij iedereen nodig, terwijl het voor anderen heel belangrijk is om concreet te horen wat DUZ te bieden heeft.

Ik hoop dat u tijdens het rondsnuffelen op deze website net zo enthousiast raakt over het concept als ik dat zelf ben!

DUS… waarom de naam DUZ?

Bij het oprichten van mijn bedrijf heb ik uiteraard lang nagedacht over een passende naam. Tijdens gesprekken met mensen over mijn idee kwamen natuurlijk allerlei

bedenkingen en op- en aanmerkingen naar voren. En bij al die beren op de weg die gesuggereerd werden, dacht ik telkens: ‘Dus!? Dus mogen mensen met een beperking dan niet deze behoeften hebben? En waarom dan niet?’

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de naam DUZ dat staat voor De Ultieme Zorg. Ik wil hiermee benadrukken dat het ‘DUZ‘ niet uitmaakt of je wel of geen beperking hebt. Behoefte aan seksualiteit, genegenheid en intimiteit is een mensenrecht van ieder mens, met en zonder beperkingen. Niemand kijkt er raar van op dat er allerlei vormen van seksueel contact bestaan voor mensen zonder beperking. Maar wanneer we het hebben over mensen met een beperking dan is dat ineens ‘not done’.

Nog altijd heerst er een taboe op seksualiteit als het gaat om mensen met een beperking én als het gaat om oudere mensen. Precies om die reden is het lastig om kenbaar te maken wat je voelt en wat je graag wilt, zeker als je afhankelijk bent van de mensen om je heen. DUZ wil ervoor zorgen dat de drempel om het erover te hebben lager wordt en dat het faciliteren van seksdiensten toegankelijker wordt voor mensen met een beperking.