Aangenaam,
Maureen Hellenbrand

Ik ben een vrouw die mensen met een beperking, door middel van voorlichting, het sturen van sekswerkers, en een stukje nazorg, kennis wil laten maken met seksualiteit.
Ik wil hen in hun behoefte tegemoet komen. Want ik ben van mening dat iedereen behoefte heeft aan genegenheid, intimiteit en seksualiteit. 

Afkomstig uit de zorgsector, waar ik mijn ervaring heb mogen opdoen in de jeugdzorg, met dementerende en verstandelijk beperkte mensen. Zowel als Ambulant medewerkster als medewerkster in instellingen.

Ik bevind mij dus niet op vreemd terrein en zal ten alle tijden professioneel en discreet te werk gaan. Precies zoals het hoort, met respect! 

Mijn doel is dan ook om mensen met een beperking (of ouders/ begeleiders) te benaderen en hen uitleg te geven over wat ik te bieden hebben. Terwijl dit voor sommige overbodig lijkt te zijn, kunnen anderen ontzettend veel baat bij onze diensten hebben. 

Ik hoop dat u door het rondsnuffelen op onze website net zo enthousiast raakt over het concept als ik zelf .

DUS… waarom de naam DUZ?

Bij het oprichten van mijn bedrijf heb ik uiteraard lang nagedacht over een passende naam. Verschillende mensen die ik vertelde over mijn idee hadden allerlei op -en aanmerkingen. Ik dacht telkens: Dus!? Dus mogen mensen met een beperking dan niet deze behoeften hebben en waarom dan niet?

Uiteindelijk ben ik op de naam DUZ [DUS?] gekomen. Het staat voor De Ultieme Zorg, maar  ik wil hiermee benadrukken dat het ‘DUZ‘ niet uitmaakt of je wel of geen beperking hebt. Behoefte aan seksualiteit, genegenheid en intimiteit komt bij ieder mens voor, ongeacht haar of zijn eventuele beperkingen. Niemand kijkt er raar van op, dat er allerlei vormen van seksueel contact bestaan voor mensen zonder beperking. Maar wanneer we de doelgroep veranderen naar mensen met een beperking dan heeft de mens meteen een oordeel klaar.

Helaas heerst er nog een taboe op seksualiteit mbt mensen met een beperking. Het is niet iets dat je met heel de wereld deelt. Maar wanneer je afhankelijk bent van de mensen om je heen dan moet je dit wél kenbaar maken, iets wat op zich al moeilijk genoeg is voor mensen met een beperking. Laten we hen dan niet ook nog belemmeren met de uitvoering ervan.